utorok 11. augusta 2015

Fantasticke risotto od Jarušky na víne


Jaruška sa s nami podelila o tento yumie receptík počas 30 dňovej výzvy, do ktorej sa môžete zapojiť kedykoľvek aj vy a to na fejsbuk stránkach Gahm Gahm
 Risotto s farmárskou repou, domácimi rajčatami, sušenými rajčatami, kaparami, červenou paprikou z úrodného juhu Slovenska a vlastnými bylinkami na vínku

Opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú červenú papriku, pridáme gulatozrnnu ryžu - môže byť aj celozrnná. Zalejeme suchým červeným vínom, zároveň si nalejeme do pohárika aby sa nám lepšie varilo a pravidelne upíjame.
Víno ktoré sme pridali na varenie necháme odpariť alkohol a prilievame vývar postupne tak, aby hladina nepresahovala ryžu. Ked ryža vývar nasiakne, opäť trošku dolejeme. Postupne pridávame uvarenu červenú repu (môže byť aj surová), sparené ošúpané rajčatá, pár lyžíc pretlaku, kapary nasekané na kúsky. Keď je ryža mäkká, pridáme nakrájané sušené rajčátka, dosolíme, pridáme drvené čierne korenie, čerstvé bylinky (Jaruška použila saturejku, oregano a kľudne môže byť i tymián). Pomiešame, pridáme väčší kus masla a parmezán (Jaruš použila zrelý kozí syr, má podobnú chuť) a máme hotovo. 
Čože? Pohár s vínkom je už prázdny? Tak dolejte sebe aj manželovi a vychutnajte si chutnú večeru či obed.

Na záver môžete posypať bylinkami, syrom, olivovým olejom. 
Správne uvarené risotto by malo byť mokré, nie suché a krémovité.


Dobrú chuť a ďakujem Jaruške za fajný receptík, určite vyskúšam




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára