utorok 7. júla 2015

Komárom vstup zakázaný!



Takmer každý večer pred spaním skontrolujem izbu, na stenách ani nábytku nič...zhasnem svetlo...zalahnem...a vtedy to začne... ten neskutočný teror... bbbzzzz bbbzzzzz bbbzzz
A toto okolo hlavy celú noc.
Na druhý denň som celá doštípaná ja aj malý, tak teda a dosť!


Hľadala som na itnernete všelijaké alternatívne rady ako na tieto malé bzučiace svine a budem skúšať všetko, kým nájdem tú jednu funkčnú!



Do elektriky na noc nič strkať nebudem, spí tam so mnou malé dieťa, nebudem ani používať žiadne odporné chemické spreje! Je mi jedno že to má účinnosť zaručenú, nie je to vhodné ani pre nás vdychovať, výroba je silne neekologická a všetky tie odporné veci sa testujú na zvieratách!
To sa u nás doma nepodporuje!

Jedna z prvých alternatívnych nikomu neškodiacich rád je jednoducho rozkrojiť citrón a napichať ho klinčekami (hrebíčkami pre CZ)
Vonia to krásne, vraj je to jedna z vôní, ktorá komáre odpudzuje a sľubujú, že môžete dokonca spať pri otvorenom okne...tak mne postačí ak ma ich zbaví aj pri tom zatvorenom!




Veľmi jednoduché na výrobu a v priebehu nasledujúcich dní budem aktualizovať príspevok, či to aj funguje.

Máte vy svoje overené finty ako na tieto bzučiace svinky?? Prosím Vás, určite sa o ne so mnou podelte, budem veľmi vďačná, vlastne celá moja rodina

Značka: Koniec teroru


Aktualizovaný výsledok
No total na prd...toto bola tá najhoršia noc akú som tu kedy zažila. Myslím,že ma začala terorizovať hneď celá komária rodina a celú noc, proste strašné. Ešte aj malý nemohol spať, vyliezol si ku mne a schovával sa pred tým hnusným bzukotom. Som sa nas*ala, zapálila nočnú lampičku a manuálne ich jeden po druhom posielala na druhý svet!

Takže hľadám ďalej, máte dobrý tip? Napííííšte mi prosíím.



7 komentárov:

  1. Haha :) Tohle jsem taky zkoušela v Brazílii, když už jsem byla z komárů v koncích. Total naprd, jak píšeš. Stáhla jsem si i Android aplikaci, která má vydávat nějaký neslyšitelný zvuk, který komáry odpuzuje, ale jen jsem to pustila, tak mě rozbolela hlava a bylo po aplikaci. Můžeš to ale vyzkoušet, recenze to mělo docela dobré. Třeba to nevadí každému. No a nejvíc populární je v Brazílii citronela, je přírodní a prý zabírá. Můžete taky vyzkoušet. Já zůstala u Offu a vykašlala se na to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no som rada, že nie som jediná podivína ktorej táto vychytávka teda vôbec nezabrala :D
      Citronellu vyskúšam, našla som na internete ešte toto video akurát zatiaľ netuším kde tu nájdem droždie http://www.tojenapad.sk/video-jednoducha-pasca-na-komare-ktora-skutocne-funguje/

      Prosím ťa, nevieš pod čím bolo v Brazilii dohladatelne droždie? Portugalci by to mohli mať pod tým istým.

      Hele, ja som zastaralá duša, mám starý telefón na tlačítka a že aplikácie to vôbec nepoznám :D


      Odstrániť
  2. Droždí by se mohlo říct něco jako "levedura". V Portugalsku určitě doma něco pečou a droždí používají. No pak napiš zkušenosti s tím trikem. A taky jestli ti pomohl nějaký citronelový olejíček na to. Já jsem vždycky večer pálila citronelové svíčky a zdálo se mi, že to trochu pomohlo, ale nemohla jsem to nechat hořet přes noc, že jo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tu z tých ingrediencií trošku mimo ešte, múky tu majú úplne inak ako u nás je to polohrubá, hladká atd... tu je to očislované...lol... A práve majú to droždie už v špeciálnych múkach na kysnutie. Musím to lepšie pohladat.

      Teraz som inak skúsila Levandulovy esencialny olej a ten pomaha!!!! Kapnem na zapastia a malemu do rohov postielky a nam postele a nic nebzuci!! Len nad ranom ked uz vona vyprchava tak zas pridu tie svinky...ale inak to pomaha!

      Odstrániť
  3. Tak este raz, nakolko tu svoj koment nevidim :D Skus si vysadit do crepnika muskyty, aksamietnicu (smerdzufky :D), paradajky. Toto vsetko mucham a komarom nevonia...len neviem, ci tie prve aj u vas budu rast . Inak na nestresovych ludi vraj komare sadaju ako dive :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. muskyty? ci muskaty? Lebo ja budem googlit muskyty jak blazniva ze preco ich nikde nemozem najst :D

      AA rehoceeeem sa, ze na nestresovych ludi sadaju ako dive ... no to by konecne vysvetlovalo, preco mna furt cucaju a manzel je v pohode hahahahahahahha Dakujem toto je velmi uzitocna informacia!!!

      Odstrániť
  4. Jasan muskaty, no mozno sa sj k muskytom prepracuju, to budu ze echt na komare :-D

    OdpovedaťOdstrániť